Диамантени картини

1

Елмазена живопис - едно нетрадиционно, ново изкуство. Научете повече...

Какво представляват диамантените, елмазени картини (гоблени)?
Това са платна, върху които са прикрепени множество миниатюрни разноцветни кристали. Елементите са с многоъгълна повърхност, наподобяваща диаманта. Обработени с 9 фасети, трудно забележими с невъоръжено око.
Какви са тези кристали?
Кристалите са размери 2.5х2.5 мм. или 2.9х2.9 мм., с квадратна или овална форма. Макар и на акрилна основа, те са фино обработени и полирани.
Ефектът на една елмазена картина
Красиво и уникално пречупване на светлината, падаща върху готовото произведение. Заради този ефект, тези произведения са познати като диамантени, елмазени картини или гоблени.

Невероятно, такова богатство на цветове и отблясъци! Не съм виждала подобни...

Ванина Стоянова

Как се правят тези картини - мозайки?

Мозайката
Квадратни кристали 2.5х2.5 мм. или овални 2.9х2.9 мм. В 1см² има 16 кристала. Следователно, на една съвсем малка картина 20х20 см. се разполагат 6400 елемента.
Как се поставят елементите?
Всеки елемент от конкретен цвят се поставя един по един с пинсета или специален молив по схема, напечатена на платното. Нареждането на мозайката е изцяло ръчен труд. Дори най-малката картина, изисква множество дни съсредоточена работа на създателя й.
Каква е основата на картините - мозайки?
Синтетична канава, обработена с плътен слой здраво захващащо лепило. Това осигурява стабилното захващане на кристалите. Обикновено, вече залепени, умишленото им отлепване е трудно.

Не мога да повярвам, че това е ръчна изработка! В една толкова малка картина има към 20000 кристала... Наистина ли?

Тодор Цветков

2
3

Готовото произведение

Опъване на платното
Готовата наредена мозайка се опъва на МДФ гръб.
Рамкиране
Всяка картина се предлага с луксозна рамка, готова за окачване.
Качество на картините
Върху всяко от произведенията е работено с изключителна грижа и внимание. Затова клиентът получава не само една картина, а и вложената любов на създателя й. :)

Видях по електронните магазини да се предлагат подобни гоблени, но те са толкова скучни и популярни. А тези са уникални - както по дизайн, така и като краен, готов продукт. Благодаря за удоволствието да притежавам ваша картина!

Мина Зарева

Send this to a friend